Meer dan 150 senioren genoten de afgelopen dagen op vijf verschillende locaties in Salland van een kerstbrunch of diner aangeboden door de Gemeente Raalte en ouderenzorgorganisatie ZGR.

Even leek het erop dat de inmiddels jaarlijkse traditie dit jaar niet door kon gaan. Net als veel andere ouderenzorgorganisaties kon ZGR voorheen altijd rekenen op de gratis kerstpakketten van het Nationaal Ouderenfonds. Dit jaar ging dat feest echter niet door.

En dus werd er in de aanloop naar kerst hard gezocht naar mogelijke alternatieven. Iedereen verdient het immers om de saamhorigheid en gezelligheid te ervaren die tijdens de kerstperiode zo centraal staat. Dankzij bijdrages van de Gemeente Raalte en ZGR zelf kon het feest alsnog doorgaan.

De afgelopen weken ontvingen tientallen senioren in Salland een persoonlijke uitnodiging. Medewerkster welzijn Ineke Elsman ging bij een aantal senioren langs de deur om hen de uitnodiging persoonlijk te overhandigen. “Soms kan dat bijdragen om mensen net de drempel over te helpen. Bovendien is het leuk om kennis te maken met senioren uit de buurt.”

Haar persoonlijke aanpak bleek te werken. Bij haar deelnemende locatie Buurtcentrum DeBuut in Raalte schoven maandag 17 december jl. 42 enthousiaste senioren aan voor een vers bereide kerstbrunch, waar zichtbaar werd genoten. “Kers op de taart was de opmerking van een deelneemster dat haar buurman nu eindelijk een keer met haar op pad ging. Daar doen we het allemaal voor.”