Dementie komt veel voor onder senioren. Patiënten en hun naasten worden vaak overvallen door alles wat bij dementie komt kijken. Als specialist in dementiezorg bieden wij steun en begeleiding daar waar het nodig is. Dat doen wij op allerlei manieren.

Informatie & ondersteuning

Met ZGR MIEN geven wij regelmatig lezingen en uitleg over dementie. Hier kunt u meer informatie krijgen over bijvoorbeeld de symptomen en de hulp en ondersteuning die u als patiënt of mantelzorger kunt krijgen. Ook kunt u hier uw ervaringen met anderen delen. Zo zijn we bijvoorbeeld nauw betrokken bij het Alzheimercafé in Raalte. Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met dementie en hun naasten. Elke maand kunt u hier terecht met al uw vragen en nieuwe kennis en sociale contacten opdoen.

ZGR MIEN is er ook voor u wanneer u als patiënt of mantelzorger wel wat ondersteuning kunt gebruiken. Onze gespecialiseerde wijkverpleegkundigen helpen u een weg te vinden in de soms lastig te bewandelen paden van de zorg. Zij regelen de zorg en hulp die u of uw naaste nodig heeft en geven advies en informatie over de veranderingen die dementie veroorzaakt. Indien gewenst treden ze als vast contactpersoon op tussen u en uw hulpverleners. Zo kunt u uw zorgen vergeten en richten op de dingen die u graag doet.

Dagbesteding & wonen

ZGR biedt op meerdere plekken in Salland uitstekende kleinschalige dagbestedingen. Hier wordt uw geliefde met open armen ontvangen door één van onze ervaren medewerkers. Zo heeft u als toegewijd mantelzorger even tijd voor uzelf. Is thuis wonen niet langer een optie? Dan helpen wij bij de overgang naar een woonzorglocatie. ZGR heeft op meerdere locaties in Salland woonvoorzieningen speciaal gericht op mensen met dementie.

Bij het inrichten van onze locaties is rekening gehouden met de wensen- en eisen van deze doelgroep.  Zo zijn onze appartementen voorzien van domotica, waardoor bewoners meer bewegingsvrijheid hebben. Door herkenbare meubels, inrichtingen en contrasterende kleuren te gebruiken is een prettige én herkenbare woonomgeving gecreëerd. Op meerdere locaties treft u daarnaast zogenaamde beleefhoekjes die bewoners mee terugnemen in de tijd.

Meer informatie?

Neem dan contact op met ons Klantkompas via 0572 74 40 50 of stuur een mail naar info@zgr.nl.