ZGR is al decennia lang specialist in ouderenzorg en ondersteuning bij dementie. Dat maakt dat wij als geen ander de wensen en behoeften van de mens met dementie kennen. Om hen te voorzien van optimale zorg en ondersteuning werken we met vakkundige en gespecialiseerde medewerkers, die bekend zijn met de behoeften en ziektebeelden van deze doelgroep.

Informatie & ondersteuning

Met ZGR MIEN geven wij regelmatig lezingen en uitleg over dementie. Hier kunt u meer informatie krijgen over bijvoorbeeld de symptomen en de hulp en ondersteuning die u als patiënt of mantelzorger kunt krijgen. Ook kunt u hier uw ervaringen met anderen delen. Zo zijn we bijvoorbeeld nauw betrokken bij het Alzheimercafé in Raalte. Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met dementie en hun naasten. Elke maand kunt u hier terecht met al uw vragen en nieuwe kennis en sociale contacten opdoen.

ZGR MIEN is er ook voor u wanneer u als patiënt of mantelzorger wel wat ondersteuning kunt gebruiken. Onze gespecialiseerde wijkverpleegkundigen helpen u een weg te vinden in de soms lastig te bewandelen paden van de zorg. Zij regelen de zorg en hulp die u of uw naaste nodig heeft en geven advies en informatie over de veranderingen die dementie veroorzaakt. Indien gewenst treden ze als vast contactpersoon op tussen u en uw hulpverleners. Zo kunt u uw zorgen vergeten en richten op de dingen die u graag doet.

Dagbesteding & wonen

ZGR biedt op meerdere plekken in Salland uitstekende kleinschalige dagbestedingen. Hier wordt uw geliefde met open armen ontvangen door één van onze ervaren medewerkers. Zo heeft u als toegewijd mantelzorger even tijd voor uzelf. Is thuis wonen niet langer een optie? Dan helpen wij bij de overgang naar een woonzorglocatie. ZGR heeft op meerdere locaties in Salland woonvoorzieningen speciaal gericht op mensen met dementie.

ZGR werkt daarnaast met de zogenaamde Brein Omgeving Methodiek (BOM),  een methodiek die zich richt op het creëren van een optimale woonomgeving voor mensen met dementie. Bij de bouw en inrichting van onze locaties werken we nauw samen met onze breinomgevingscoaches die gespecialiseerd zijn in deze methodiek.

Door te werken met contrasterende kleuren, herkenbare meubels en materialen en verschillende vormen van domotica hebben we op onze locaties een veilige en vertrouwde woonomgeving met veel bewegingsvrijheid gecreëerd, waar mensen met dementie rust vinden en tot bloei komen.

Meer informatie?

Lees dan onze visie op dementie of neem contact op met ons Klantkompas via 0572 74 40 50 of stuur een mail naar info@zgr.nl.