Dementie is een ingrijpende ziekte die veel impact heeft op de persoon met dementie en zijn of haar naasten. Mensen worden vaak overvallen door de grote veranderingen die de ziekte met zich meebrengt. De casemanager dementie helpt en ondersteunt u bij het inrichten van uw leven en biedt op die manier verlichting aan u en uw naasten.

Wat u van de casemanager dementie kunt verwachten

De casemanager dementie biedt een luisterend oor. Als onafhankelijk en deskundig adviseur helpt zij u en uw naasten bij het omgaan met de ziekte. Zij helpt u een weg te vinden in de soms lastig te bewandelen paden van de zorg. Met haar jarenlange kennis en ervaring kent zij deze weg immers als geen ander. Samen met u regelt zij bijvoorbeeld de zorg en hulp die u nodig heeft en treedt zij als vast contactpersoon op tussen u en uw hulpverleners. Daarnaast geeft ze advies en informatie over de veranderingen die de ziekte veroorzaakt. Uiteraard doet ze dit in goed overleg met u en uw naasten.

Een beroep doen op onze casemanager dementie

U kunt een beroep doen op een casemanager dementie vanaf het moment dat er een vermoeden van dementie bestaat. Een casemanager komt dan thuis met u kennismaken. Een casemanager begeleidt, denkt mee, adviseert, helpt bij het regelen van zorg en ondersteunt bij het maken van keuzes. Uiteraard gaat alles in goed overleg met u en uw naasten. Indien nodig overlegt de casemanager met andere zorgverleners, zoals de huisarts, thuiszorg medewerkers, specialist ouderengeneeskunde, ergotherapeut of psycholoog.

Contact met onze casemanagers dementie

Heeft u een vraag of wilt u graag kennismaken met één van onze casemanagers dementie? Neem dan gerust tijdens werkdagen contact op via onderstaande contactgegevens.

Woont u in Raalte of Heeten? Dan kunt u contact opnemen met:
Ria Bakhuis-Horstink
Telefoonnummer: 06-13084443
E-mail: r.bakhuis@zgr.nl

Woont u in Raalte of Heino? Dan kunt u contact opnemen met:
Josita Evers-Fikken
Telefoon: 06-51500072
E-mail: j.evers@zgr.nl

Woont u in Raalte of Lemelerveld? Dan kunt u contact opnemen met:
Ina Gunnink-Van der Veen
Telefoon: 06-30999680
E-mail: i.gunnink@zgr.nl

ZGR als specialist in ondersteuning bij dementie

ZGR richt zich al decennia lang exclusief op ouderenzorg en ondersteuning bij dementie. Dat doen we zowel bij u thuis als op één van onze zes woonzorglocaties in Salland. Ons specialisme uit zich op vele manieren, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van meerdere gespecialiseerde verzorgenden psychogeriatrie en casemanagers dementie binnen onze organisatie en door onze specifieke keuze voor welzijn. ZGR spant zich dagelijks in voor het optimale gevoel van welbevinden van onze cliënten, omdat we dankzij onze jarenlange ervaring weten dat welzijn de zorgbehoefte vermindert. Ook geven onze medewerkers regelmatig lezingen en uitleg over dementie.

ZGR werkt daarnaast met de zogenaamde Brein Omgeving Methodiek (BOM). Deze methodiek richt zich op het creëren van een optimale woonomgeving voor mensen met dementie. Als de omgeving gunstig is kan iemand beter functioneren. Daarmee neemt onrust af en zijn welbevinden en doelgericht gedrag weer mogelijk.

Regionale samenwerking

ZGR maakt onderdeel uit van het Netwerk Dementie Salland en Netwerk Dementie IJssel-Vecht. Binnen deze netwerken werken wij samen met andere zorgorganisaties en casemanagers uit de omgeving. Op deze manier kunnen wij kennis delen, snel schakelen met andere partijen en ons gezamenlijk sterk maken voor de juiste zorg op de juiste plek.