Bij ZGR woont u zoals thuis, maar met professionele zorg en voorzieningen binnen handbereik. Onze zes woonzorglocaties liggen in het hart van Salland omgeven door veel groen en dorpse gezelligheid. Elke locatie kent zijn eigen unieke sfeer, maar overal zult u de gastvrijheid en persoonlijke aandacht genieten die zo kenmerkend is voor ZGR.

Een verhuizing naar één van onze zes woonzorglocaties komt in beeld wanneer thuis wonen niet langer een optie is.  Het is geen verhuizing naar een instelling waar alles geregeld wordt, maar een verhuizing naar een nieuw thuis, waar wonen, welzijn en zorg gefaciliteerd worden. Uitgangspunt hierbij is dat u zoveel mogelijk zelfredzaam bent en blijft. Mantelzorgers, familieleden en naasten zijn een onbreekbare schakel in dit geheel en zijn altijd van harte welkom. Onze medewerkers en vrijwilligers vinden het gezellig als een familielid of naaste komt helpen, bijvoorbeeld bij een activiteit of door te ondersteunen bij de dagelijkse verzorging.  In afstemming is er veel mogelijk!

Samenredzaam

Bij ZGR geloven wij in samenredzaamheid met familie en verwanten. Samen met uw netwerk ondersteunen wij u bij het verbeteren of zoveel mogelijk behouden van uw eigen leven.

Daarvoor gaan we met elkaar in gesprek over uw wensen en verwachtingen en de grenzen in onze samenwerking. Zo weet u wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u en uw netwerk verwachten. 

Ook kijken we wat er met ondersteuning van hulpmiddelen gedaan kan worden, wat uw netwerk of uw leefomgeving kan bijdragen en welke benodigde zorg en ondersteuning de zorgprofessional van ZGR kan bieden. Zo behoudt u de regie over uw eigen leven en zorgen we er samen voor dat elke dag zo fijn mogelijk voor u is.

Woonvormen

Op meerdere woonzorglocaties hebben wij kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie. Daarnaast biedt onze locatie Schuilenburg vijftien echtparenappartementen, speciaal gericht op samenwonende koppels met een zorgvraag.

Huren bij ZGR

Op verschillende locaties in Raalte, Lemelerveld en Heeten biedt ZGR wonen met zorg. Hier woont u comfortabel en zelfstandig in één van onze ruime appartementen. Indien gewenst kunt u gebruikmaken van onze zorg of huishoudelijke hulp.

Wachttijd

Voor onze woonzorglocaties bestaan wachtlijsten. Wanneer thuis wonen geen optie is zoeken we samen naar een andere (tijdelijke) oplossing. Bijvoorbeeld  door het leveren van thuiszorg, het inschakelen van onze dementiespecialist of door een tijdelijk verblijf te bieden op onze locaties ZGR Stevenskamp in Heeten of ZGR Angeli Custodes in Raalte.

Vragen over wonen bij ZGR?

Wilt u graag uw woonwensen met ons delen? Neem dan contact op met ons Klantkompas via 0572 74 40 50 voor een persoonlijk gesprek of advies.