Het is alweer een week geleden dat wij met cliënten, vrijwilligers en medewerkers van ZGR af zijn gereisd naar Lourdes. Een reis die ieder van ons als bijzonder en waardevol heeft ervaren.

Maandag 14 mei jl. was helaas alweer de dag van vertrek richting Nederland. Een ochtend die in het teken stond van inpakken en afscheid nemen. Cliënten moesten vroeg uit hun bed omdat de kamers voor 9.00 uur opgeleverd moesten zijn. Gelukkig konden we tot 9.30 uur ontbijten, wat ons net wat meer tijd gaf en waardoor de ochtend relatief rustig verliep.

Daarna begon eigenlijk het grote wachten. Gelukkig is de hele reis heel erg meegevallen, op wat vertraging na, waarbij de vermoeidheid van de hele week toch wel wat parten speelde. Helaas was in Maastricht al het moment om afscheid te nemen van een deel van de groep, de deelnemers van ZGR Brugstede en Schuilenburg zaten gezamenlijk in een bus en deelnemers van de woonzorglocaties in Raalte en Heeten zaten in een andere bus. Het afscheid ging dan ook gepaard met lach en een traan.

Na een lange busrit werden alle locaties ‘thuis’ warm onthaald door familie, collega’s en andere belangstellenden. Op de verschillende locaties werd het ZGR Lourdeslied nogmaals ten gehore gebracht en hebben familieleden (van cliënten die mee waren) samen met de groep genoten van een hapje en een drankje om de eerste ervaringen, verhalen en belevingen te horen. Wat fijn om zo warm en gastvrij onthaald te worden. Moe maar voldaan is een ieder van ons aan het einde van deze lange reisdag heerlijk in zijn/ haar eigen bed gekropen. Tijd om bij te slapen, uit te rusten en de intensieve week te verwerken.

En dan… thuis komen is fijn! Weer de vertrouwde mensen en spullen om je heen en een heel bijzondere ervaring rijker. Ondanks dat we terug zijn in Nederland, wordt de magie van Lourdes door velen van ons nog steeds ervaren en voelt het alsof we in een ‘Lourdes bubbel’ zitten. De week na Lourdes was voor velen van ons een week om te overdenken, te herinneren, nieuwe inzichten een plek te geven of zelfs stappen te zetten om deze inzichten kracht bij te zetten.

Na een week komt iedereen weer een beetje in het ‘normale’ ritme, maar blijft de magie van Lourdes en de bijzondere ervaring binnen deze groep voor altijd een onderdeel van ons. Een ervaring om nooit te vergeten, te koesteren en voor altijd met ons mee te dragen.

Dank ook voor alle lieve berichtjes tijdens ons verblijf in Lourdes, de ervaringen en mooie momenten die wij in Lourdes hebben opgedaan hebben we met liefde en plezier met jullie gedeeld.