Het groene hart van woonzorglocatie ZGR Angeli Custodes ging sneller kloppen toen zij hoorde dat Woningstichting De Veste ondersteuning geeft bij het vergroenen van de locatie. Met het aanbrengen van nieuwe pluktuinen en extra rustplekken wordt de grote tuin kleurrijker en beter toegankelijk voor minder validen.

De tuin van het voormalige kloosterziekenhuis is een groene oase met een parkachtige uitstraling. Voor de bewoners van de woonzorglocatie is een wandelingetje in de tuin op dit moment een uitdaging. De tuin is groot en er zijn niet veel plekken waar men tussendoor even kan uitrusten. Met de plaatsing van acht nieuwe banken komt hier binnenkort verandering in. Goed nieuws voor bewoners, deelnemers van de dagbesteding en buurtbewoners die in de tuin graag een wandelingetje maken.

Dichter bij het pand worden daarnaast drie stroken aangelegd met planten die door hun kleur, geur of vorm beleving bieden. Bewoners en deelnemers van de dagbestedingslocatie kunnen hier straks zelf bloemen plukken. ZGR wil senioren op die manier stimuleren om vaker naar buiten te gaan en meer in aanraking met groen te komen.

De Veste, eigenaar van ZGR Angeli Custodes, wil mensen graag verbinden en ziet met de ondersteuning van deze groene maatregelen daarvoor een goede mogelijkheid. De stichting investeert daarom een bedrag van ruim € 12.000,= vanuit haar leefbaarheidsbudget.