directeur-bestuurder

Met ingang van 1 mei a.s. treedt Loes Kater aan als directeur-bestuurder van ZGR/MIEN. Zij volgt Henk van Kampen op die per 1 maart de organisatie heeft verlaten. Miep van Es, directeur-bestuurder van collega-organisatie Rosengaerde uit Dalfsen, neemt gedurende de overgangsfase de bestuurdersrol waar.

Loes Kater behaalde haar doctoraat in de gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Ze specialiseerde zich daarna met een MBA in Strategisch Management en Verandermanagement. De afgelopen tien jaar heeft Loes verschillende leidinggevende functies vervuld zowel binnen als buiten het gezondheidsdomein. Zo heeft ze onder meer leiding gegeven aan een onderzoeksgroep Innoveren met ouderen en een Hbo-opleiding gericht op wonen, zorg en welzijn voor ouderen.

Loes woont in Olst en is een geboren Sallandse. Ze kent hierdoor de dorpen en de mensen waarin ZGR/MIEN actief is. Ze kijkt ernaar uit om verder te bouwen aan de visie “aangenaam, vitaal en zelfredzaam ouder worden in het hart van Salland.” De raad van toezicht heeft er alle vertrouwen in dat Loes deze visie met succes zal realiseren.