LEMELERVELD – Onder toeziend oog van buren, medewerkers en overige betrokkenen werd vrijdagochtend 10 maart de uitbreiding van woonzorglocatie ZGR Brugstede officieel gemarkeerd. Aankomend jaar wordt de woonzorglocatie in Lemelerveld uitgebreid met vijftien appartementen.

Na een korte toespraak, was de eer aan toekomstig huurder Janny Boschman om de start van de uitbreiding officieel te markeren. Samen met locatiemanager Flierman verrichtte zij in de graafmachine de eerste handeling. Een bijzonder moment voor de locatiemanager die met het officiële startschot haar jarenlange wens voor uitbreiding van Brugstede in vervulling ziet gaan.

Om plaats te maken voor de uitbreiding zijn recentelijk vijf woningen aan de Kampfstraat afgebroken. Aannemer Haafkes Bouwondernemers realiseert komend jaar op deze plek dertien zorgappartementen en twee sociale huurwoningen. De geliefde woonzorglocatie in Lemelerveld wordt daarmee flink uitgebreid van dertig naar vijfenveertig appartementen. Zorgaanbieder ZGR voorziet met de uitbreiding in de toenemende vraag naar 24-uurs zorg in de regio die terug te zien is in de lange wachtlijst van Brugstede.

Komende weken wordt gestart met het leggen van de fundering. Voor de bouwvakvakantie moet het hoogste punt zijn bereikt. Naar verwachting is de uitbreiding in het eerste kwartaal van 2024 gereed.

Actuele updates gedurende het bouwproces kunt u vinden op deze website.