Woonzorgboerderij ZGR Stevenserf in Heeten breidt uit. Aankomend jaar zullen acht nieuwe appartementen en een gemeenschappelijke woonkamer gerealiseerd worden. Daarmee komt het totaal aantal appartementen uit op 22. En dat is hard nodig. ZGR Stevenserf heeft inmiddels een wachtlijst met vijftien namen. En naar verwachting zal dit aantal de komende jaren stijgen.

De locatie is vanwege haar unieke plattelandsconcept en landelijke groene karakter populair bij inwoners uit de regio. Senioren met dementie ontvangen in de kleinschalige woonvorm 24-uur zorg en ondersteuning. Daarbij komt dat door de toenemende vergrijzing het aantal dementiegevallen stijgt. Met de uitbreiding wil ZGR inspringen op de stijgende vraag in de regio. “Op een gegeven moment kunnen dementiepatiënten echt niet langer thuis blijven wonen. ZGR Stevenserf biedt deze patiënten 24-uurs zorg in de voor hen zo vertrouwde landelijke omgeving”, aldus directeur-bestuurder Loes Kater van ZGR.

Naar verwachting is de nieuwbouw in januari 2019 gereed. Actuele updates gedurende het bouwproces kunt u vinden op onze website: www.zgr.nl.