Onder toeziend oog van bewoners en overige betrokkenen ging gisterenochtend de eerste fase van de sloop van woonzorglocatie ZGR Stevenskamp officieel van start. Daarmee breekt een belangrijke volgende stap aan in het bouwtraject en wordt na ruim vijftig jaar trouwe dienst afscheid genomen van een deel van het pand.

Na een korte toespraak van directeur-bestuurder Loes Kater, was de eer aan de 91-jarige bewoner meneer Slinkman om de sloop officieel te markeren. Samen met locatiemanager Peter Dijkstra deed hij de eerste sloophandeling. Een bijzonder en soms ook emotioneel moment voor de aanwezigen die na ruim vijftig jaar trouwe dienst afscheid namen van een geliefde woon- en ontmoetingsplek.

Aankomende weken wordt vleugel De Schothof en de bijbehorende kapel afgebroken en zal het terrein verder bouwklaar worden gemaakt, zodat Bouwbedrijf Gebr. Meijer BV na de zomervakantie kan starten met de realisatie van de nieuwbouw. Op de plek van de gesloopte vleugel worden 48 toekomstbestendige zorgappartementen verwezenlijkt. ZGR wil hiermee voorzien in de toekomstige vraag naar gespecialiseerde ouderenzorg in de regio.

Een deel van de locatie blijft tijdens het bouwtraject overeind staan. Bewoners van ZGR Stevenskamp kunnen hierdoor op de locatie blijven wonen en de bouw zo op de voet volgen. Ondanks de lawaaioverlast die de werkzaamheden soms met zich meebrengen kijken ook zij uit naar de nieuwbouw.

Naar verwachting is de nieuwbouw in het laatste kwartaal van 2022 gereed.