Lemelerveld – Vechtdal Wonen, Sallandse ouderenzorgorganisatie ZGR en Haafkes Bouwondernemers slaan de handen ineen voor de uitbreiding van ZGR Brugstede. De start van de samenwerking werd maandagmiddag officieel gemarkeerd met een tekenmoment op de woonzorglocatie.

De aannemer uit Goor is een vertrouwde partner van woningstichting Vechtdal Wonen en heeft veel ervaring met de realisatie van woonzorglocaties.

Vijftien extra appartementen

De uitbreiding bestaat uit vijftien extra appartementen, waarvan dertien zorgappartementen en twee sociale huurwoningen. ZGR voorziet daarmee in de toenemende vraag naar 24-uurs zorg in de regio die terug te zien is in de lange wachtlijst van de locatie.

Om de uitbreiding te realiseren zullen vijf woningen aan de Kampfstraat worden afgebroken. Ook is het bestemmingsplan gewijzigd van wonen naar zorg.

Planning

Met de officiële aanstelling van Haafkes Bouwondernemers als aannemer breekt de volgende fase in het ontwikkeltraject aan. Naar verwachting zal de bouw in de eerste maanden van 2023 starten.