ZGR werkt voor de externe audits samen met Certificatie in de zorg.

In 2020 zijn we op de locaties Schuilenburg en ZGR Brugstede gestart met deze nieuwe auditpartner. Deze locaties hebben afgelopen jaren met veel enthousiasme ervaring opgedaan met hun manier van certificeren. Inmiddels hebben beide woonzorglocaties ook met veel trots het keurmerk van Certificatie in de Zorg ontvangen.

Over Certificatie in de Zorg

Kwaliteit gaat volgens Certificatie in de Zorg (CidZ) niet alleen maar om het voldoen aan normen, kaders en richtlijnen, maar vooral om wat je toevoegt in het leven van de cliënt. Dat noemen zij klantwaarde. Daarbij gaat het dus niet om de papieren kwaliteit, maar vooral om van betekenis zijn voor cliënten.

Certificatie in de Zorg betrekt medewerkers graag bij de vorm en inhoud van de certificering. Kwaliteit begint bij de medewerkers. Zij zijn immers de mensen die dagelijks met de cliënten werken. Certificatie in de Zorg kijkt mee met medewerkers en samen met hen stellen ze vast wat voor de cliënt werkt, zodat we binnen ZGR kunnen doen wat we beloven: maatwerk leveren.

Omdat deze cliëntgerichte visie op kwaliteit naadloos aansluit bij onze visie hebben we besloten om ZGR-breed met CidZ samen te werken. In het voorjaar van 2022 staat de diverse audits voor de overige locatie-onderdelen gepland.

Onze woonzorglocaties hebben de volgende keurmerken ontvangen:

ZGR Brugstede– Keurmerk Certificatie in de Zorg, geldig tot maart 2023
Schuilenburg– Keurmerk Certificatie in de Zorg, geldig tot juni  2023

Meer weten?

Meer informatie over bovenstaand onderwerp leest u in ons kwaliteitsverslag.